erikssonjonas.blogg.se

Musik, film, litteratur och LIVET. Allt i en personlig tappning.

This I swear - Ny låt

Kategori: Allmänt, Eget material, Musik

Ja, det var ett tag sedan jag lade upp något eget material i musikens tecken. Men nu är det äntligen dags igen! Låten som läggs upp heter This I swear. Texten är skriven till en vän som jag har stöttat under svåra perioder. Hennes svåra perioder är inte slut på långa vägar, dock är jag inte där av naturliga anledningar och stöttar henne lika intensivt längre.
 
Med detta i åtanke är låten alltså i sitt ursprungliga akustiska utförande en sådär ett, ett och ett halvt år gammal. Jag började faktiskt att spela in den här låten innan jag började spela in Standing by you (som för övrigt också skrevs för en person som jag stöttade under en period i hennes liv). Dock när jag spelade in sången ägde jag inte det lilla dämpningsbåset som jag har nu, vilket ledde till att jag inte blev nöjd med den inspelade sången. Istället för att orka sjunga in det på nytt började jag således på en helt ny låt, som jag färdigställde först innan jag tog mig an den här uppgiften igen.
 
Det är ganska många spår: två akustiska gitarrer, en bas, ett piano, ett stråkspår, en flöjt, trumspår, en elgitarr och hela fyra sångspår. En hel hög med andra ord. Dock gick det snabbare att mixa den här gången, vilket kanske inte är så konstigt då övning ger färdighet.
 
Allt är inspelat live på riktigt, även ifall midiklaviaturet spelade in piano, flöjt och stråkar. Trummorna spelades in på ett digitalt trumset precis som tidigare. Något kul, och som är en fördel med Reason är att man kan ändra tempo efter hand. Ursprungsinspelningen hade ett långsammare tempo än det färdiga resultatet. Men när jag sjöng in texten för andra gången kände jag att det var alldeles för långsamt och höjde tempot med gitarrer och basar redan inspelade som ljudfiler. Med Reason fungerar denna aktion galant utan att ändra frekvenserna på tonerna. Mycket användbart således.
 
Känns väl inte som man behöver älta så mycket mer om procedurerna och förvarandet av inspelningarna. Bättre att ni frågar i så fall. Därav kan ni få njuta av sluresultatet nedan:
 
//Jonas