erikssonjonas.blogg.se

Musik, film, litteratur och LIVET. Allt i en personlig tappning.

Little Sue

Kategori: Allmänt, Musik

 
Dagens inlägg är lite annorlunda. Jag tar fram en låt som ni kan lyssna till med en artist ni kan läsa om. FAST. Det är inte vilken låt som helst, eller för den delen vilken ARTIST som helst. Att jag är musiklärare är det nog inte många som har missat, och som musiklärare har man uppenbarligen haft en hel del elever. Just denna artist var faktiskt en elev till mig. Från mitt första år som lärare. På min första arbetsplats. För hela elva år sedan. Hon heter Jannica Hermansson.
 
På den tiden var jag musik -och idrottslärare på en skola i Alingsås. Där i sjunde klass stötte jag på en, till en början tystlåten och tillbakadragen, tjej vid namn Jannica Hermansson. Hon bar uppenbarligen på ett bagage. Jag lyckades komma innanför skalet (vilket jag troligtvis är ganska bra på) och en musikalisk relation startade. När hon nämner i sin bioSoundcloud att hon stod på scen för första gången när hon var 13 år var det med hjälp av mig. Vi fick ett tillhåll i en källare under en kyrka för att ha musik. Där repade vi in under, vad jag vill mig minnas elevens val, bland annat låten One last breath av Creed, och det var Jannica som sjöng. det hela avslutades med ett uppträdande utomhus på skolgården. Hennes första gång på scen.
 
Högstadiet lades ner efter det första året, men vi har alltid haft kontakt ändå. Till en början mer för att sedan bli sporadisk och nu för det mesta genom de sociala medier som finns. En tidig demo som hon spelade in för flera år sedan finns det ett exemplar av hemma hos mig. Men just nu efter diverse projekt finns en första "riktig" låt inspelad och upplagd på Soundcloud. Den tänker jag nu dela med mig utav. Skriven av Jannica själv såklart.
 
Lyssna och njut!
 
//Jonas