erikssonjonas.blogg.se

Musik, film, litteratur och LIVET. Allt i en personlig tappning.

Jonas - en blick i nuet

Kategori: Allmänt, Eget material

Jag tänkte nu göra ännu en avstickare från det vanliga innehållet i bloggen. Jag hoppar bort från filmer, böcker och musik, eller för den delen gamla anekdoter - och slänger in er raka vägen in i mitt nu. Alltså en händelse som inträffade så sent som i tisdags. Alltså en dag ur mitt liv nu.
 
Vad var det då som hände? Jag låter en bild tala:
 
Jag var alltså uppe och flög! Med min vapendragare Mats Lintonsson som har tagit flygcertifikat. Det var en upplevelse med ambivalenta känslor. Givetvis var det en helt underbar och rolig upplevelse, men samtidigt kände man rädsla, och faktiskt illamående. Rädsla kände jag framför allt vid start och landning. Av den enkla anledningen att man kände sig så oskyddad, och att man inte hade kontrollen över sitt egna liv. Istället låg mitt liv i Mats och flygplanets händer. Det var läskigt!
 
Illamåendet kom av den gamla hederliga åksjukan. Den kom fram när vi var i Alingsås och Mats gjorde en snäv sväng vilket resulterade i stora krafter mot kroppen. Och jag som har lätt för att bli åksjuk i bil och buss (inte båt dock av någon anledning) var detta givet att jag skulle bli åksjuk. Som tur var var det bara en gång under perioden vid svängen.
 
Lite bilder från dagen:
 
 
 
Planet i hangaren. Man fick dra ut det av egen kraft. Det stod mycket nära Borås motorklubbs andra plan som man skymtar bakom. och som såg ut så här:
 
 
Ett litet mindre och nyare plan. Mats är på gång med de flygtimmar som krävs med instruktör innan han får flyga detta själv. (Är som ni förstår lite mer strikt med flygcertifikat än ett körkort för bil).
 
Vi fortsätter:
 
Precis börjat komma upp i höjd från starten. Vi är alltså vid Viareds flygplats. Som högst låg vi på 2100 fot över havet.
 
 
Kommer inte riktigt ihåg var detta är. Men någon känner säkert igen fotbollsplanen!
 
 
Små sjöar såg man många under flygturen. Man förstår ju att man har missat ett flertal sjöar runtomkring Borås och omnejd.
 
 
Som sagt, sjöar.
 
 
Borås.
 
 
Här ser man Borås Arena och Ryavallen. Och givetvis då Knalleland med mera.
 
 
Här är vi i Vårgårda. Fotbollsplanen är Tånga Hed. Vi tog turen Borås - Vårgårda - Alingsås - Borås. Och då givetvis inte samma väg till Borås som från Borås. Flygturen tog runt 40 minuter, vilket gör då som ni nog förstår att flygplan går lite snabbare än bil. Och sedan behöver man ju inte ta samma hänsyn till andra trafikanter vilket givetvis gör att det går snabbare. Samt att det är fågelvägen.
 
 
 
 
Pilot med bihang. Att använda mobil på flyget var inga problem här som på charterresor. Dock var ju givetvis inte internetmottagningen bra överallt. Men jag hann även att instagramma
 
Jag längtar redan till nästa tur. Man måste ta tag i rädslan. Sedan är det lite mysigt med en sådan kontrollerad rädsla. tycker jag i alla fall. Sedan var det faktiskt inte rädsla som man kände mest, utan givetvis det underbara över att vara fri uppe i luften för att titta ner på jorden som liknande leksaker, som i miniatyr.
 
Tycker att ni om ni någonsin får möjligheten att flyga med i ett sådant litet flygplan verkligen ska göra det!
 
//Jonas