erikssonjonas.blogg.se

Musik, film, litteratur och LIVET. Allt i en personlig tappning.

Every rose has its thorn (with a twist)

Kategori: Allmänt, Eget material, Musik

Tja, ibland när man behöver få ur sig energi, frustration eller aggression är trummor ett bra redskap. Just i detta fallet på videon ville jag spela till en låt. Det är en utmaning att spela in till en färdig låt inspelad i ett fast tempo. Lyckades nästan i hela låten. Själva låten Every ros has its thorn är faktiskt en inspelning jag har gjort själv, på min gamla porta. Kvalitén är verkligen amatörmässig på den inspelningen, men ett kul minne.
 
När jag bodde i Vårgårda och hade trummorna nere i källaren var det vid flertalet tillfällen som jag gick ner för att "spela av mig". Helt enkelt bli kvitt känslor och tankar, för stunden eller ibland för alltid. 
 
Nuförtiden blir det inte lika mycket av den varan. Har gjort det på jobbet ett antal gånger. Ett privilegium att vara musiklärare. Man kan få ut sin frustration ganska omgående och fysiskt.
 
Denna video är bara en kul grej jag gjorde en gång. Det är från min gamla lägenhet (en lägenhet med mycket bra grannar som man kunde ägna sig åt musik nästintill i princip när man ville). Trumsetet har jag kvar, och dert är det trumsetet som jag har spelat in mina trumspår på i de senare låtarna.
 
Lyssna och tja, lyssna:
 
//Jonas