NHL 15 - fortsättning

Ja, då var det dags för del två i nedräkningen för släppet av hockeyspelet NHL 15. Som i föregående inlägg kommer detta avhandla lag nummer två av mina fyra valda lag att spela. Detta lag har några fler år på nacken, både som existerande klubb och favoritlag, gentemot tidigare Nashville Predators.
Laget är:

DALLAS STARS
Laget har länge funnits som favoritlag, till och med längre än det lag jag för närvarande håller som lag nummer ett. Mycket handlar om spelarna som har spelat i laget, såsom Jere Lehtinen, Joe Nieuwendyk, Mike Modano, Sergei Zubov, Loui Eriksson, Brett Hull, Claude Lemieux, Pierre Turgeon, Valeri Kamensky, Ulf Dahlén med mera. Laget är även det beläget i Western conference, den starkaste konferensen enligt mig. Samtidigt har de haft väldigt tilltalande dräkter. Nu presenterar jag laget utifrån samma kriterier som föregående inlägg:
1. En snygg dräkt:

Hemmadräkten. Precis som Predators är den färgglad men samtidigt enhetlig. Dräkten, liksom bortadräkten, är ny från och med förra säsongen, men även flera av deras äldre dräkter har fallit mig i smaken. De flesta har haft grönt i sig. Även loggan är ny, som är enkel och stilren och tilltalande på bröstet.

Bortadräkten är enkel med det klara gröna färger (bland det obligatoriska vita), icke för skarpt eller matt. Det gör sig väldigt bra helt enkelt.
Dock har de haft många snygga dräkter genom tiderna:
En titt ända bak till deras tid som Minnesota North Stars.

2. Spelarnas namn ska stå ut och falla bra i mun:
I Dallas Stars har det, enligt mig, alltid funnits spelare med "snygga" och "spektakulära" namn, vilket ni fick ett smakprov ovan. I dagens uppsättning har vi namn som Jamie Benn, Shawn Horcoff, Tyler Seguin, Rich Peverley, Alex Goligoski, Vernon Fiddler, Cody Eakin, Patrick Eaves, Jason Spezza, Erik Cole, Jordie Benn, Trevor Daley, Brenden Dillon, Colton Sceviour och Ryan Garbutt, vilka är snygga amerikanskt klingande namn. Även europeiska namn såsom Valeri Nichushkin, Sergei Gonchar, Antouine Roussel och Kari Lehtonen faller gott på tungan.
3. Svenskar i laget:
Sedan Loui Eriksson tradades förra säsongen finns inga givna svenskar som kommer få mycket speltid. Dock finns det en del som förhoppningsvis kommer få några matcher (och eventuellt överraska och få fler) såsom Anders Lindbäck, Patrik Nemeth, Ludwig Byström, John Klingberg, Ludwig Karlsson och Emil Molin. Ett par av dessa kommer troligtvis få chansen i några matcher, medan några säkerligen kommer att spela de flesta matcherna i deras samarbetslag Texas Stars i AHL.
4. Själva lagnamnet:
Dallas Stars. Dallas är enkelt och snabbt att uttala, och är en anrik stad i USA. Finns både kopplingar såsom JFK-mordet och den klassiska kultserien, kott och gott, Dallas. Tar vi sedan Stars, kan det ju inte vara mer kaxigt. Stjärnorna. Namnet lägger ribban, och redan där visar det vad som självklart är, att vinna Stanley cup (vilket de faktiskt även har lyckats med att göra). Tidigare var klubben baserad i Minnesota i norr med namnet Minnesota North Stars. När den såldes och flyttade till Dallas i söder valde ägarna att bara ta bort North för att behålla Stars. Även det enkelt och koncist.
5. Loggan:
I all sin klarhet: Ett D i en stjärna. Likaså kort och koncist, snyggt och enkelt. Den är är full av attityd i ett klart och enkelt format.

//Jonas